Császári Birodalom - BBE - 2. rész

Styr ügynök elkezdi felgöngyölíteni az eltűnt fegyverek ügyét...

Pontosan reggel hétkor érkezett meg az irodájába. Pontosan úgy, mint minden nap. Még senki nem tartózkodott bent, a BE-nél senki sem aggódott. A Birodalom léte megrémítette az ellenfeleiket, a maradék levadászását pedig elegendőnek tartották délelőtt elkezdeni.
Styr leült a székébe és az asztaláról felkapott adattáblába begépelt pár adatot. Semmi köze a munkájához, csak egy kis móka...
Szándékosan tömegközlekedéssel járt, ráadásul a reggeli órákban. Ilyenkor óriási nagy a tömeg, így ha valamelyik radikális lázadó mocsoknak eszébe jutni egy magas rangú birodalmi tiszt elleni merénylet, tucatnyi civil is áldozatul esne. A birodalmi propaganda gépezet pedig akkor jogosan hordaná el mindenfélének a rendszerellenes terroristákat. Talán még azt se említenék meg, hogy ő ott volt, nem kell a feszültség keltés. Elégedett volt, hogy így, halálában is szolgálhatná a Birodalmat.
A siklón, amivel jönni szokott, minden nap ül egy fiatal, hosszú, szőke hajú és zöldes-kék szemű nő. Mindig ugyanott ül, tehát az első állomások egyikén szállhat fel, általában egy megállóban szoktak leszállni.
Csupán szórakozásból kezdte figyelni a nőt és az utóbbi hetekben felírt pár lényeges információt a közlekedési szokásairól. Reggel mindig látja, de délután és este sohasem, pedig szándékosan végigpróbálta az összes visszafelé tartó járatot. Ellenőrizte a két leszállóhely környezetéből induló további jártokat és próbálta megfejteni az úti célját.
Néha reggelente egy félórát is szokott gondolkozni a lehetséges megoldásokon. Persze egyszerűen lekérhetné a jármű kamerájának a felvételeit, képét átfuttatja a keresőben és percek alatt megtudhatna mindent róla. De abban mi volna az izgalom?
Eltöprengett a megfigyelésein és ismét be kellett látnia, hogy valószínűleg tanul még, a korát tekintve a felsőoktatásban...
Egy negyedóra képzelgés után visszatért a tényleges munkájához. Unalmas, irodai dolgok, jelentésírás, kérvényírás, beadványírás...
Elkészült mindennel, ellenőrizte az időt, indulásig még egy félóra.
A fiókjából előszedte az engedélyeket, igazolványokat. Egy plasztikkártyán a képe mellett a 782. Rohamosztagos Légió parancsoksága díszelgett. Az ő kiképzőbázisukon, a Rishi bolygón tárolták azokat az E-5-ösöket, amiket használtak a 4066-os szinten zajlott lövöldözésben. Mivel pedig egy BE ellenőrzéstől valószínűleg elmenekülne az elkövető, ezért inkább légió saját belső ellenőrzésének álcázva kutakodnak egy kicsit. Csak sajnos a főtisztek ritkán járnak egyedül ezért...
- Hadnagy! Azonnal jöjjön be! - utasította a külső irodában beidomított munkát végző szerencsétlen fiatal tisztet.
- Igen uram? - állt meg bizonytalanul Styr előtt. Az alezredes hanyagul hozzávágott egy másik plasztiklapot, amit a hadnagy nevére készítettek.
- Remélem nem volt programja ma estére... - közölte, pedig egyáltalán nem érdekelte. - Húsz percen belül indulunk a 782-eskhez!
A hadnagy bambán nézegette a kártyát, mely szerint az alezredes szárnysegédje...
- Nem uram, nem volt... - felelte végül.
Mindketten a saját rangjuknak megfelelő új beosztást kaptak, így nem kellett az egyenruhájukon lecserélni a jelzéseket. Styr a szekrényből kivett egy fegyverövet egy tiszti oldalfegyverrel és felcsatolta magára. Egy másikat a hadnagy kezébe nyomott.
- Ezt viselje, mintha valódi katonatiszt lenne... - gúnyolódott a hadnagyon. Egy szerencsétlen idióta volt, ezért választotta. Valódi harcoló alakulatnál sosem szolgált, egyből tiszti akadémiára került, átlagosan végzett ott és aztán átkerült ide, irodai munkára.
Leec Styr ezzel szemben önként jelentkezett a Klón háború alatt a Flottához, ahol szükség volt akkoriban a tisztekre. Részt vett jó pár kemény ütközetben, köztük a coruscantiban is. Miután lecserélték a klónokat, mint megbízható és régi tisztet, átvették a Belső Elhárításhoz, hogy ellenőrizze az újonnan érkezett haszonlesőket. És egyáltalán nem volt megelégedve velük, aminek gyakran hangot is adott. Igaz, hogy a régiekkel sem mind...
A hangárban már útra készen várta őket a Lambda-osztályú siklójuk, amivel elrepülnek a világ végén lévő Rishire.

Kommentek
  1. Én