Császári Birodalom - BBE - 1. rész

Egy új történet szál, amely a Birodalmi Belső Elhárítás kiváló ügynökének Styr alezredesnek a történetét mutatja be...

A konferenciateremben megterített asztalok roskadoztak a Galaxis minden tájának legegzotikusabb ételeitől. Amint kinyílt az ajtaja, mint a rohamozó katonák tört be közel százfőnyi admirális, főadmirális, hadseregparancsnok...
- Mint akik éheznek... - gondolta Styr ügynök és lassan követte a vezérkart a szomszéd terembe. Az Uralkodó beszéde lehengerlő volt, mint mindig. Kissé csalódottan vette tudomásul, hogy két Vörös Őr kíséretében a fogadással ellentétes irányban hagyta el a gyűlést.
Mire beért, a szemfülesebbek már a mon calamari ráksaláták felett ölték egymást egy-egy jobb falatért.
- És ezeknek kéne legyőzni az ezernyi fenyegetést, ami a Birodalomra leselkedik... - gondolta és egy arra haladó pincérdroid tálcájáról lekapott egy pohár italt.
Végigmustrálta a vendégsereget és megakadt a tekintete egy nőn, aki a szemközti falat támasztotta. Formás, izmos alkata volt, amit előnyösen kihangsúlyozott a vörös ruhája és fekete harisnyája. Ránézésre rozé bort kortyolgatott és láthatóan hasonló véleménnyel pásztázta az ételért ölre menő tiszteket.
- Kisasszony! - üdvözölte, amint mellé ért. Természetesen pontosan tudta, hogy ki volt. Mindenkiről tudta, hogy kicsoda. - Aggódom szeretett vezérünkért, ha nem Kegyed oltalmazza...
A nő olyan bájosan pillantott rá a bókok miatt, mintha a vibrolándzsájával sújtana le rá.
- Alezredes. Nagyszerű emberek vigyáznak rá most is – felelte kényszerű udvariassággal. – Amúgy sincs szüksége rá… Aggódnom kellene nekem is, amiért a Belső Elhárítástól így leszólítottak.
Styr ügynök felkacagott.
- Ugyan kisasszony! Önnek nincs miért aggódnia…
- Ezek szerint másnak van? – kérdezett vissza és körbenézett a termen, mintha azt keresné, ki korraborál az ellenséggel.
- A Birodalom ellenségeinek mindig van!
- Azok száma eléggé megcsappant, hála az Uralkodónak és dicső katonáinknak… - kicsit propaganda szagú és gúnyolódó volt, ami láthatóan Styr ügynöknek nem tetszett. – Ilyen szerencsés időben mit csinálnak maguk a BE-nél?
Styr alezredes ivott egy kortyot a poharából és felelősségteljesen, mintha az ő dolga lenne a legfontosabb az egész Galaxisban jelentette ki:
- Most éppen 4066-os szinten történt lövöldözést vizsgáljuk ki…
A testőrnő ezen őszintén felnevetett.
- Ne tréfáljon már, alezredes! Mióta foglalkozik a BE alvilági leszámolásokkal?
- Pontosan azóta, amióta a néhai FRK fegyverei felbukkannak benne!
- Ugyan már! – ellenkezett a testőr és újra körbe pillantott a társaságon. Immár bizonyosan keresett valakit. – A klón háborús csatatereken, vagy a droid sereg lekapcsolása után millió szám juthatott az alvilág E-5-ösökhöz, vagy egyéb fegyverekhez.
Styr elégedetten elmosolyodott, láthatóan felkeltette a nő érdeklődését.
- Nos igen… - felelte készségesen. – Hadihajókról is tudunk, ami jelenleg kalózokat erősít, viszont ennek a példánynak egy Birodalmi Katonai raktárban kellett volna lennie…
A nő talán először nézett az alezredes szemébe. Rúzstól csillogó ajkai résnyire nyíltak a csodálkozástól.
- Igen, kisasszony… ezt valamelyik birodalmi tiszt adta el a feketepiacon – színpadiasan körbeintett a termen. –Nincs kizárva, hogy közülük valaki…
A nő felkacagott, ezúttal kicsit lenézően. Talán nem tetszett neki, hogy ennyire komolyan veszi a munkáját?
- Ez esetben talán velem sem kellett volna ilyen információkat megosztania… Lehet, hogy én is benne vagyok!
- Ettől én nem tartok… Különben is! Önnek mennyire jó a memóriája?
- Eléggé, de szerintem pontosan tisztában van az ilyen típusú teszteken elért eredményeimmel…
- Nos valóban… Az enyém viszont kiváló! Minden egyes beszélgetésre emlékszem, tudom kinek mit mondtam el. Emellett pedig mindegyikbe csepegtetek valamennyi dezinformációt. Így ha valaki rajtam keresztül próbál információt szerezni, pontosan tudni fogom, hogy ki…
- Azt hiszem ez megmagyarázza, hogy miért nem áll magukkal senki se szóba… - jegyezte meg epésen a nő. – De ha most megbocsájt…
Azzal egy biccentéssel otthagyta.
Styr ügynök figyelte, ahogy a nő izmos lábaival lépkedve, ringó csípővel odasétál a terem másik végében álló ráksalátás asztalhoz. Egy flotta tisztet szólított meg, aki ijedtében majdnem eldobta a megszerzett ínyencségeket. Beszélgetni kezdett a testőr és flotta tiszt, de csak mikor elindultak az erkély felé, láthatta a férfi arcát. Pontosan ismert mindenkit a rendezvényről, így férfit is azonnal felismerte. Othen Knapp, Darth Vader flottájának a tisztje.
Kiitta az italát, tett egy tisztelet kört, aztán visszavonult az irodájába.
Bekapcsolta a terminálját és letöltötte az egyenruhájának rangjelzésébe épített lehallgató készülék adatait. A gép azonnal felismerte az ő hangját, manuálisan hozzáadta a testőr nevét és rangját. Néhány parancs gépelése után a terminál átalakította a hangfelvételt szöveges formátummá.
A szövegben Styr bejelölte a dezinformációkat, a megadott pontos adatokat… Egy félóra alatt megvolt az egésszel és még csak alig kezdődött el az éjszaka.
Egy percet támaszkodott a könyökén és hagyta kalandozni a gondolatait. Főleg a testőrnő körül jártak. Felidézte a nőt a kihívó ruhájában, majd anélkül… Az álomképnek a flottatiszt vetett véget.
A keresősávba begépelte „Othen Knapp” és egy pillanattal később már hozzá is fért a fiatal tiszt teljes anyagához…